Cylindriske panoramaer | Cubic (sfæriske) panoramaer

Virtuelle interaktive 360O panoramas kan på internettet eller på CD give dig en oplevelse af at være tilstede på steder du aldrig har besøgt. Panoramabilleder kan bruges som virksomhedspræsentationer, hvor du kan "vandre" rundt i en bygning fra rum til rum. De kan bruges som et meget virksomt medie i turistindustrien til at vise hoteller, restauranter, museer, eller hele byer De kan bruges til at sælge biler, huse, eller vise frem udlejnings sommerhuse.
Med de nye hurtige internet forbindelser er panoramabilleder en mulighed der kan bruges på mange områder.

Virtual Reality (VR) panoramas er udviklet af Apple som i starten av 90erne begyndte at udvikle QuickTime. QuickTime er stædig den ledende teknologi til at vise panoramas og med den sidste udgave, QuickTime 5 er der nu også muligt at vise Cubic panoramas hvor du kan panorere, ikke bare hele horisonten rundt men du kan også kikke lige op eller nedad. Den software der er nødvendig for at se QuickTime panoramas på såvel Windows som Macintosh computers er gratis og kan hentes fra Apple. Hvis du har QuickTime installeret på din computer vil du til højre kunne se et mini panorama fra mit atelier.

Klik på logoet for mere info fra QuickTime og for at installere software.

JAVA PANORAMAS
En anden mulighed er at vise panorama med en JAVA applet. Dette kræver ikke installation af plugin, den lille applet der viser panoramat hentes automatisk sammen med panoramabilledet. Kvaliteten er ikke helt den samme som med QuickTime men fordelen er at alle kan se dem med det samme uden at bruge tid på at hente extra software.
Mere information om QuickTime VR QTVR panoramas fra Hans Nyberg